fredag 20 april 2007

Dagens fynd


I dag har jag gjort underbara fynd om ni frågar mig...:). Lamphållaren i teak från 50-talet ropade åt mig i secondhand affären. Den var utan skärm men jag såg denna skärm på en annan lampa och frågade med min allra ljuvaste sammetsröst om jag kunde få flytta över den till "min" lampa. Javisst, sa expediten och vips så hade jag en hel lampa för 50:-. Helt rätt kurs. Lampskärmen är gul så den blir nog omklädd på ett tag men än så länge får det tyget sitta kvar. Den kommer att passa utmärkt i hallen tillsammans med teakbyrån jag fick av mina föräldrar sist jag var där. Men först måste vi bli av med en gammal tramporgel som vi har i vardagsrummet och sedan börjar operation ommöblering. I dag är både min man och jag för trötta så det får bli en annan dag. Den röda Reijmyre vasen köpte jag också för 50 :-.
Annars så har dagen varit lugn och kvällen kommer att fortsätta i samma takt. Så ska det låta stod på programmet för min del men det är ju inte i kväll såg jag i tidningen. Så det får bli nåt annat eller så fortsätter jag att läsa på boken jag håller på med just nu, Svinalängorna av Susanna Alakoski. I morgon är det Lions stora loppmarknad här i Piteå. Förmodligen får de besök av mig :) Ha en lugn och trevlig helg.

7 kommentarer:

eva sa...

Wow vilken snygg vas och...RÖD !!! Skulle ju passat kanonbra hos oss...
Lampan var ju också jätteläcker. Jag köpte för några år sen en lampa på Kupan som var lite av samma stuk...jättekul !

Ha en fortsatt fin kväll !

KRAM EVA

Anonym sa...

Jätteroligt!! Jag samlar på pitebor :D Fin blogg och WOW vilken fin lampa, blir lite avundsjuk faktiskt... men glad för din skull förståss... Härligt med loppis, eller hur!!!!

Mariakoden sa...

vilken snygg lampa!!
Undrar vad det är för anonym pitebosamlare som skrivit...
Vi ses på loppis kanske....Kram från mig!

Mariakoden sa...

Vart tog min kommentar vägen....??

Lotten sa...

Vilket underbart reijmyre-fynd! Jag samlar på rött glas.... jag har 6 röda champagneglas från Reijmyre och en vacker "Hjotron"-vas.

Byrån och lampan var oxå jättefina! Hoppas vi får se bilder sen hur det blir hemma med fynden! ;-)

Hör av dig om du behöver hjälp att installera räknaren från susnet.

Annika sa...

Kul med en som samlar på pitebor :)

Hoppas du fyndade nått på Lions. Jag blev helt galen av alla männsikor, men tänkte åka en sväng imorgon åxå om det finns ntt kvar.

Snygg vas, vilket fynd! Dels från Reilmyre, men rött glas är väl svindyrt?

Emma sa...

Jag älskar din lampa, kanske kommer plötsligt men det är sant :)Bra fynd! Kram/Emma