söndag 10 juni 2007

Blommor och bin och sånt...Det har inte blivit så många inlägg för mig på sistone. Jag har hjälpt min man när han har svetsat ett räcke till altanen på baksidan. I dag har jag äran att få måla det. Examensfirande och två studentfester har jag också hunnit med. Inköp av blommor till bägge sönernas fröknar har jag gjort helt enkelt för att det är så roligt att köpa blommor och får jag då chansen att handla för nån annans pengar så blir det ju snäppet bättre ;). Jag handlar på Sinnenas ateljé på Klubbgärdet och blir alltid lika nöjd. Hon satte i hop fina krukor med uteblommor så kan ju fröknarna njuta av dem lite längre än med snittblommor.
Tapetseringen går trögt. Svågern har inte varit här än. Förmodligen har han egentligen inte tid men är för snäll för att säga nej och då blir det ju lite tokigt. Det hade varit skönt att få det gjort så att vi slipper hoppa över fåtöljen i hallen varje gång vi ska till datarummet och yngsta sonens rum och att få ställa tillbaka äldstens säng. Nu står den i datarummet. Mannen håller precis på att avsluta golvläggningen där inne. Varför ska man göra det enkelt för sig och bara göra en sak i taget när man kan röra till det lite är vår filosofi :-).
Loppis i Badhusparken blev det förstås i går lördag. Jag köpte en bunt med inredningstidningar och en fin vit vas för sommarens blommor. Tidningarna tog jag med mig till Norrstrandsbadet efter loppisen. Pojkarna badade och jag njöt av solen och tidningarna. På kvällen gjorde min man i ordning vår damm som vi har på baksidan. Vi har haft den i många år. Varje år har den läckt och han har gjutit igen sprickorna. I år ledsnade han och köpte en gummiduk som han la dit i går kväll. Nu är dammen fylld igen och växterna är på plats. Snart får fiskarna flytta ut. De bor i ett akvarium i källaren under vintern.
Jag märker när jag skriver att jag har en otroligt driftig man. Nu kanske det låter som att jag mest har softat och jämfört med honom så ...är det nog så. Förutom städningen, matlagningen, handlingen, tvätten, tiden med barnen och gräsklippningen och ogräsrensningen och..och ....och...ni vet hur det är, då har jag softat. Här är lite bilder från vår trädgård. Det låter pretentiöst att säga trädgård men vad använder vi för ord här uppe? Ute på gården? Ja,jag kör på det. Bilder från gården. De är tagna för ca en vecka sedan så nu är det betydligt mer utslaget än så. Vi har en liten skog på baksidan av huset där det växer både blåbär, lingon, skogsstjärnor och liljekonvaljer. Det gillar jag. Tack och hej. Kram

9 kommentarer:

Mariakoden sa...

Hej hopp! Oj så mkt du har planterat på gården!!! Jag ligger i lä..... Funderar på att plantera Vallmo!!! Kul med en driftig man! Lessnar du på honom så kan du skicka hit honom...=) Haha....Min har åxå varit duktig...jag har inte planterat nåt utan mest stått å pekat att "dit ska den o dit ska den andra"... Lyxigt!
Ha det så bra!! kram från hönsmamman!!!!=)

Lisa(lisasbibliotek.blogg.se) sa...

Oj, det är lika då, hemma hos er som det är hemma hos oss...Vi(*harkel*målaren håller på i vårt vardagsrum, med taken,) så _allt_ är utflyttat så gissa om vi kryssar mellan möblerna... vad häftigt, vi var på badet samtidigt igår..sitter som bäst och undrar vem som var du...badade du? inte jag, jag höll mej till "sköna hem" men mannen badade! *kramar*(gör nu en lista!)

vildängel sa...

Vilka fina bilder och vad härligt blommande trädgård du verkar ha. :)

Karin sa...

Jag förstår vad du menar för när min man renoverar så måste ju jag göra all markservice, handla, diska, laga mat och fika, tvätta, städa, ta hand om barn etc. Men det märks som inte riktigt på samma sätt utåt sett i alla fall.

Men huvudsaken är väl att mannen värdesätter det, eller hur?!

Kramar Karin

Lisa(lisasbibliotek.blogg.se) sa...

Javisst får du det(*stolt*)jag blir ju jätteglad att du vill göra det!*kramar*

eva sa...

Wow vilka fina bilder !!! Jag ska kolla genom trädgården imorrn och se vad som hänt under helgens husvagnsvistelse...kanske det blommar på rätt bra nu...!!!

KRAM EVA

Liza sa...

Hej kompis! Nu har jag äntligen hunnit läsa ikapp - är till största delen särbo med min dator nu för tiden!
Rackarns vad du (och din man) hunnit med mycket sedan sist!
Fortsatt skön sommar!!
Liza

Barbro sa...

Visst är det härligt när man får sådana insikter av att läsa sin egen text =) Jag tycker också att du verkar ha en riktigt händig man, var rädd om honom!! hahahahaaa... Vackra bilder med härliga färger!! Visst kan du säga trädgård... läste någonstans att skillnaden mellan tomt och trädgård var att om man "planerat" den och planterat på den.... hips vips har man då en trädgård... kramar

maria sa...

Det finns nog att göra för er bägge misstänker jag...