torsdag 13 mars 2008

Allt är inte elände


Tidningarna har ju en tendens till att fyllas av många hemska saker..Listan kan tyvärr göras lång.Jag tycker att det är så härligt att kunna läsa nån solskenshistoria.I dag hittade jag en speciell,det fanns fler,i vår tidning Piteåtidningen.Läs här:
"När mänskliga försök misslyckades och hoppet för två strandade valar börjat dala,grep en havets hjälte in i dramat på stranden Mahia i Nya Zeeland. Delfinen Moko, välkänd bland lokalbefolkningen för att leka med badgäster, och de båda valarna började utbyta ljud. -De upprättade en kontakt. Hon eskorterade dem 200 meter längs stranden, gjorde en 90-gradig sväng och förde dem ut på öppet hav, säger Malcolm Smith på naturvårdsmyndigheten"
Underbart va??.I min ungdom gjorde jag en resa med ett fartyg som gick till England och Holland. Jag hade tänkt att jag skulle ge mig ut och se på världen genom att bli sjömanskock. Jag var på en resa sen la jag det på is. I alla fall så kunde chefskocken berätta liknande historier om delfiner som hade hjälpt fartyg att hitta rätt.Sant eller falskt? Jag tror att delfiner är väldigt intelligenta djur och har en intuition eller vad man kan kalla det som är unik. Jag har läst om försök med depressiva människor som har fått simma med delfiner och kunnat finna glädje i livet igen. Jag tycker att det ser ut som att delfiner alltid ler. Otroligt vackra djur.
Nu ska jag ta en promenad till affären i snöslasket. Jag vill att det ska bli sol och vår NU!.Ha en skön dag
Bilden kommer från Allposters.com

5 kommentarer:

Eva / whiskyochchampagne sa...

Läste nyss den notisen i PT ! Delifiner ÄR smart djur...det är bara så !
Och förhoppningsvis ser vi dem live igen nästa vecka...hihi ! Brukar sitta på föräldrarnas balkong och se delfinerna hoppa och simma i deras vik...
***
K R A A A M från EVA !!!

Anonym sa...

Lilla My; Jag gillar med alla bilderna. :)Man blir så inspirerad. Ha det bra du med! :)Den där bilden pådelfinen vore något för en vän till mig som är galen i delfiner. :) Söt!


Mvh Malin Inspiration & design

MO sa...

Solskenshistoria, älskar delfiner...när jag var liten frågade fröken vad vi ville bli när vi blev stora..jag räckte upp handen o sa att jag skulle bli feldinskötare...menade såklart delfinskötare, men så blev inte fallet...Hittade mattan på Gekås i Ullared...ibland har man tur, ha de fint...

Maria sa...

Funderade tillsammans med barnen för någon dag sedan över vilket djur man skulle vilja vara om man var ett djur...och då tänkte jag att delfin vore något!

Lisa/lisasbiblo sa...

Men jag hinner ju inte med i svängarna! vad snyggt det blir i källaren vill ÅXÅ ha den fondtapeten*avis*. Riktigtriktigt FIINT! Ha en fin helg och en fantastisk fredag!!!