tisdag 5 augusti 2008

Rensning och påfyllning

Jag är i ett städ och rensil just nu och det är så roligt.Jag rensar ut urvuxna eller sällan använda kläder och skyfflar i väg till Kupan.Som i ett nafs städade jag städskåpet och kastade s k i t som bara har legat och tagit plats typ en del till ett spännband,andra delen har för länge sedan försvunnit,gammalt fog som användes när jag kaklade köket för några år sedan,en konsoll där makan saknades,krukor och blomfat som inte har användts på flera år..Allt det åkte till tippen och helt plötsligt så står dammsugaren rak där inne utan att balansera på någon liten grej.Det tog kanske en kvart i anspråk och jag har skjutit på det m å n g a gånger.Slöseri med energi att inte göra sånt på en gång.
När jag lämnar sakerna så måste jag ju gå in på Kupan också för att se om de har nåt som jag vill ha =).Denna lilla vackra barnklänning, som för övrigt inte passar en sexåring ;),kunde jag inte motstå.Den pryder nu dotterns hängare och jag älskar den redan.


Jag hann också in på Återvinningen i Öjebyn och hittade där tre helt underbara,nötta,stadiga gamla stolar.Priset var oförskämt lågt och det som först var en blev till tre när jag fick veta priset. Jag kan tala om att jag hade kunnat ge tre gånger så mycket som de ville ha.Nioåringen ska få en som kontorsstol till sitt rum och nu åker den fula,moderna röda kontorsstolen på hjul i väg till nån annan ägare.Stolarna ska jag behålla som de är utan att måla om dem. Jag ska tvätta av dem med såpa och sätta möbeltassar och sen är de fit for fight. De två andra ska jag ta till stugan. Man kan aldrig få för många stolar är mitt motto :).
Jag kunde bara inte låta bli den fina mandelrivaren (?).Jag brukar ha svårt för att ha nåt bara för att ha.Jag vill att det ska kunna användas också inte bara vara till för prydnad men den här är jag ganska säker på att den bara kommer att användas för prydnad för jag bakar ju aldrig :),men den är fin att se på och vackra saker och omgivningar tycker jag om.

6 kommentarer:

Gårdsromantik sa...

Visst är det härligt att rensa - man mår så bra efteråt!

Dessutom kan man ju köpa hem lite mer. :-)

Kram Maud

tinaminastina sa...

Bra att slänga en massa,vi hade en vecka i början av semestern då vi nog fyllde sortergården här i samhället=) skönt!

Fina fynd du gjort..Ha det gott å kram


tina=)

Isabelle sa...

Det är helt underbart att rensa ut allt man inte använder! Snart har jag gått igenom hela huset. Alla garderober är rensade, alla köksskåp, barnens rum och nu har jag gett mig på källarförrådet. Snart är allt iordning! Sååå skönt!!! Nu känner jag mig redo för en höst med arbete och hektiska eftermiddagar med barnen. Nu gäller det bara att bevara den bra ordningen. ;-) Kram på dig!
Förresten, fina stolar.

Malin sa...

Åhh det liknad ju mina stolar jag har till matbordet. De komemr du ha glädje av:) Jag älskar mina! Kram

Anonym sa...

Det där med utrensning skulle vi behöva ha ordentligt i dotterns rum.. Snart ryms hon inte där längre.. Det är bara det där med att övertala fröken med.. haha..
kram

Maria sa...

Rätt att inte måla stolarna. de är jättefina sådär lite avskavda!!

Liknar förresten min Kupan-fyndade mer mörkt gröna (som också var billig) i formen.