lördag 5 december 2009

Ernst Kirchsteiger


I dag har jag besökt en alldeles underbar inredningsbutik, Casa Hylander ,här i Piteå.För att inte tala om omgivningen.Jag som är i utbyggnad och /eller flyttankar hade kunnat flytta till det området omgående.Om...det hade legat på den andra sidan av staden för barnen vill inte byta skola.Men ååååå så vackert.
Jag föll för Ernst ljusmanschetter.Nu sitter de på mina ljusstakar här hemma och pryder sin plats.Det blev visst oranga halloweenljus men när de har brunnit ut blir det vita ljus.
Så här skriver Ernst själv:
"Att dekorera ljusstakar är inget nytt. Det är också praktiskt att ha en ljusmanschett som fångar upp ljusets varma stearintårar. Jag har helt enkelt utvecklat ljusmanschetten genom att låta den blomma. Jag har också gjort manschetterna lätt skålade för att möjliggöra ett raffinerat skuggmönster på det dukade bordet. Effekten blir som störst om manschetten kompletteras med skuggljusstaken.”
Jag tycker att denna ljuskrona är vacker i all sin enkelhet och den hamnar på önskelistan till tomten eller till födelsedagen i januari :).Jag ser den redan hänga där i vår ej gjorda utbyggnad så jag förstår att jag tånker lite bakvänt ;)
Jag citerar Ernst:”Varför gå den logiska vägen när det finns så många andra vägar?”

Nedre bilden från Ernst hemsida

2 kommentarer:

Lotten sa...

Mm jag stod och tittade på Ernst´s saker i en affär förra veckan.... Jättefina allihop!

tina sa...

Å dom har jag funderat på att klicka hem...så fint skuggspel av dom!

ha det fint å kram på dej!

tina