söndag 29 april 2007

Färdiga gardiner


Jag har sytt gardiner av tyget jag köpte på Fina rum.(Tack för lånet av symaskinen älskade L&C) Jag blev jättenöjd :). De förra som satt där var i grått,lite lime och vitt och stänk av blått och det bara SKAR sig mot de inte så vackra tapeterna i terracotta (som jag hoppas vi kommer att ha tid och råd att snart byta ut). Intrycket är betydligt lugnare nu. Av det överblivna tyget sydde jag en duk som också syns på bilden.
Musiken jag har lyssnat på och lyssnar på nu är Sofia Karlsson som sjunger Dan Andersson´s visor. Svart och tungt och som balsam för min själ just nu. Jag gråter när hon sjunger "Till min syster".Så vackert, helt utan instrument utan bara Sofia´s röst! Jag hade velat att lägga upp den här på bloggen men man får väl inte göra det pga upphovsrätt eller nåt sånt så jag avstår.
Jag har tagit väldigt lugnt i helgen. Sytt lite som sagt, hälsat på vänner, läst,har börjat på en film i går kväll men det tog inte många minuter så hämtade John Blund mig. Min man är ganska van vid det så han fortsatte utan mig. Filmen har gått på tv och heter "Den som viskar". Jag ska göra att nytt försök i kväll. Nu bär det i väg till leksaksaffären för inköp av Go-Go´s. Ha en fin dag vad ni än gör och var ni än är. Kramar!

15 kommentarer:

Hemma på landet sa...

Det blev jättebra! Kram Stina

TiniTott sa...

Vilken jätteläckert tyg! Och det blev supersnyggt med gardinerna =) Vad roligt det är när man kan göra såna härliga fynd.

MO sa...

Fint, alltid kul med förnyelse, kram Maria

eva sa...

Det blev verkligen skitsnyggt ! Läckert tyg !
Har varit på Åhléns idag igen för att se på tyger till husvagnet och det finns FÖR många !

Ha en fin korvbrännardag !

KRAM EVA

Liza sa...

Så jättesnyggt, du har så mysigt hemma - mysigt hos MY!!!! Snyggt och smart att sy en duk av tyget som blev över - har en tendens annars att bara hamna i skåpet och bli liggande till ingen nytta!
Ha en jätteskön bränna-upp-korv-dag-kväll!!
Kram! Liza

Lisa sa...

Vad fint det blev! Du, vi har alla gått igenom den "terrracotta färgade fasen";) fast tursamt för mej har jag alltid haft vita väggar..men överkast, gardiner, dukar (för att inte tala om lampskärmar) har hunnit vara i den "ack så vackra" terra-färgen...(tänk att man faktiskt tyckte att det var FINT?!!!) så jag förstår dej mer än väl, det är en färg man snabbt tröttnar på ^valborgskramar^

Barbro sa...

Vad duktig du har varit!! Det är jobbigt tråkigt att sy gardiner tycker jag... gör det så sällan jag kan! men, onekligen, det kan förändra ett rum rejält! Snyggt!

Spets och snor sa...

Det blev jättebra, skönt med lite föränding. Som sagt, det tar tid och pengar att förändra, det har vi blivit varse om...

Victoria sa...

Mycket snyggt! Såna mönster är läckra!

Jo, visst är Dan Anderssons texter + de tonsättningar som gjorts till, vackra! Tungsinta och djupa, men vackra.
Kenneth Sandström sjöng "Omkring tiggarn..." på systers begravning. Gåshud.
Hon brukade läsa Dan Anderssons dikter, och det är lite märkligt, man tycker inte att det skulle fallit henne i smaken...

Sov gott

tina sa...

Gardinerna är jättesnygga!!
Önskar dej en härlig valborg!
Kram tina :)

Zassi sa...

Supersnyggt blev det :)

Ha en underbar Valborgsmässoafton!

Cina sa...

Åh vad snyggt *me like*!

Hoppas ni får en fin Valborgmässoafton :)!

Annelie sa...

Jag gillar verkligen tyget.Det blev jättebra.
Ha en fin kväll, denna eldens afton/kram

Mariakoden sa...

Men åååå...vart tar mina inlägg vägen...Nu skriver jag för tredje gången!! Går det genom nåt filter eller nåt....hihi....

Kram å hoppas allt e bra!!!!!!!!!!!!!

crazypill sa...

Tack för din snälla coment! blev jag glad för =) ha en bra 1 maj!