lördag 1 september 2007

Vilken underbar höstdag!


I dag har det varit så fantastiskt vackert ute.Lite kyla i luften men sol.Vi har varit på promenaderX2 och bara njutit.Att sitta och titta på när knattarna leker och i bland sväva bort i tankarna och höra deras skratt nånstans där långt bort i fjärran..det är lyxigt.Inte tänka på vad nästa steg blir,vilken mat som ska tillagas,vad som behövs göras hemma.I bland går jag bara på och i dag har jag också gjort det men njutit av varje sekund.Musik på Krokodil klockan två och det är bara så mysigt och det är det enda ställe där de mig veterligen serverar det te som jag dricker,Rooibos röda te.Tjejen som sjöng tror jag hette Linnea Bäcklund.En skön röst .Lite soulinspirerat laid back musik.Lördag i dag och då har jag ju förstås varit på loppis också.Passade på medans jag skulle på Kvantum och köpa mjölk.Fick ett samtal efter en halvtimme om var jag var.Äldsten saknade sin frukost :-).Så kan det gå om inte haspen är på.Det får mig att tänka på en sak jag har läst nån gång om husmödrar...när vi sitter och kissar passar vi på att torka toalettgolvet.På vägen till toan hängde vi upp kläderna som låg slängda i hallen och gav då samtidigt katten mat osv osv.Kul och vi kvinnor är fantastiska.Verkligen,utan ljug. När min man lagar mat då lagar han mat. Det har ju onekligen sina fördelar med att kunna fokusera på en sak men man kan ju få ut så mycket mer av tiden och man har simultankapacitet..eller vad tycker ni? Vi har köpt ved och på började inslängningen i går och avslutade den i dag. Femåringen är en hård boss och hon skyndade på oss;Pappa,kommer du nu? Är du inte färdig nu? Där är det inte i sakta mak utan full rulle och hon fyllde snabbt en skottkärra och staplade veden så fint t.o.m i skottkärran.
Det var svårt att vara inomhus och som tur var så hade pilträden vuxit sig så höga så då kunde jag ju vara ute i det vackra och på eftermiddagen varma vädret.Det bränner i ansiktet mitt antingen av all aktivitet eller så har solen bitit mig. Säkert en kombination. Livet är fantastiskt och att få avsluta promenad ett på Glashyttan och titta på alla vackra saker som hon gör var en trevlig överraskning.Jag visste inte att det var öppet på lördagar. Då fick knattarna finna sig i att hålla mig i handen även om det kliade i benenatt få springa och fingrarna att bara röra lite på alla fina GLASgrejer.Livliga barn+glasbutik=lite högre puls.
Nu har jag en desperat (jo,det är sant) nioåring flåsande i örat och vill ha tillbaka sin dator.Ha en underbar kväll.Nu blir det vedeldad bastu om jag inte somnar stående på ett ben i trappen ner.KRAMAR
Uppdatering efter bastubadet:"och kapa ner desamma" var fortsättningen på meningen om pilträden. Jag läste aldrig igenom vad jag skrivit innan jag skickade i väg det och med sonen flåsande i nacken så ville jag få det gjort.Jag hinner inte blogga så mycket nuför tiden och då känns det kul att få till ett inlägg.Jag vill ju hinna titta in på era bloggar och i bland lämna kommentarer och då har min blogg liksom inte blivit så ompysslad.....och bastubadet var ljuvligt!!:-)
Vickan;jag har inte glömt bort din utmaning men vajsing med kamera(läs urladdade batterier) i kombination med tidsbrist och inte egen dator har gjort sitt.Jag återkommer

12 kommentarer:

Maria-Jag blommar sa...

JAg är precis så som hinner femtielva saker samtidigt (om jag är på mitt effektiva humör...)

Sofie sa...

Ja, vi kvinnor är sannerligen flitiga. Rooibos rött te premiärköpte jag igår faktiskt, innan jag läste ditt inlägg :) Håller med om att det är supergott! Vad mysigt med bastu, åh vad jag önskar vi hade en så här när det börjar bli kyligt ute! Kram, Sofie.

Sofie sa...

Tack! Jag gör löven runt bilderna så enkelt så att jag söker "löv"/"leaf" på bilder på Google :) Sedan klistrar jag in dem när jag fixar fotona som ska ut på bloggen. Kram, Sofie.

Lallis sa...

Vad mysigt med bastu:)
Ja, det där med simultankapacitet är inte alla förunnat;) *ler*
Kram Lallis

Liza sa...

Kul att höra från dig!! Hann inte gå på Krokodil i lördags, födelsedagsfika och besök av barn-barnet (har sovit över) har gjort mig helt matt!!!!!
KRAM!

Victoria sa...

Härligt att dagen blev bra. Och så underbart med bastu. Om det inte är sååå varmt.

Jo, lite svårt är det att blogga när datorn är hett eftertraktad!

Här är det små ettåriga fingrar som övar stavning när jag ska skriva. Blir oftast inte bra.

Frida sa...

Hösten är så mysig! Nu har vi postat mer bilder från mässan!

Mariakoden sa...

Men åjsan. Glömde att jag skulle hälsa på dig!!!
Men jag kommer en annan dag.....
Har lust att tuta ibland när jag brummar förbi dig!!!
(fast kan du inte vara ute nån gång va????)
Har du varit på bio då???
Martinafilmen!
Min langare syr inte åt mig...tyvärr...men det är rätt kul fast lite pirrigt, rädd att sy fel......
Vi hörs..eller du hör mig...när jag...
TUUUUUUUT, TUUUUUUT......tut....
Kram. Kram. Kram.

Barbro sa...

Åhh ja, vad jag känner igen mig, jag gör alltid flera saker samtidigt och har fullt sjå att planera min väg genom huset *skratt*... blir irriterad mellan varven för att inte ALLA familjemedlemmar tänker likadant...? kram =)

Åsa sa...

Om jag är på rätt humör (oftast inte) så är jag väldans effektiv på att göra flera saker samtidigt. Men oftast väljer jag att blunda för alla saker som jag skulle kunna plocka upp på min väg genom huset. ;-)

eva sa...

Maken har INTE fattat skillnaden på det där med att vara effektiv eller stressad...han tycker jag stressar runt som ett galet troll...när jag i verkligheten bara är på väg in i ett annat rum...hihi !

KRAM EVA

Stina sa...

Hösten är verkligen fin å härlig! Det är så mysigt när det blir mörkt och kallare och man kan krypa upp i soffan med en filt och en kopp te, tända lite ljus och titta på en bra film. Kramar