fredag 21 november 2008

Länge sedan

Det börjar att närma sig jul och till veckan ska jag börja ta fram julstjärnor och byta till julgardiner.Jag tror att det är det enda jag ska göra.Jag känner mig fed up sen förra årets julpynt.Jag var inne på så många julbloggar förra året och det blev lite för mycket.Nu i år är läget ett annat också.Min mamma har fått cancer och mår inte bra.De har hittat metastaser i skallbenet och i revbenen. De har inte hittat huvudtumötren men de misstänker att den är i lungan. Hon har blivit tappad på nästan tre liter vätska från lungan.Vi väntar på svar på den vätskan.De kan sätta in behandling då svaret har kommit.Ett av våra barn har problem som vi försöker att hjälpa så gott vi kan.Min pappa är sedan tidigare alzheimers sjuk men är tack och lov i en bättre period nu.Livet är fullt och jag vill göra bra val med var jag lägger min tid.Till det mest väsentliga i livet;De människor jag älskar.
Det blev inget upplyftande inlägg men det är min och även många andras verklighet.Även i jultider....Jag är bra på att leva i nuet och jag har en gudstro som hjälper mig med det och det ger mig en otrolig tröst.Bara för i dag ska jag se det goda i livet och ta till vara de fina ögonblicken...Kramar...

16 kommentarer:

Gårdsromantik sa...

Förstår att du har mycket att grubbla över nu!

Föräldrarna är ju så viktiga...har själv mist båda så jag förstår hur jobbigt det är.

Tur att du är en så stark person...man växer med motgångar och får en enorm förmåga att hitta det possitiva mitt i allt elände.

Många styrkekramar från Maud

MiaMaria sa...

Förstår att du har viktigare saker att tänka på nu än julen...så viktigt som dina nära och kära...det bästa man har....

Sänder dig en massa energi....
MiaMaria

Anonym sa...

Massvis med varma kramar till dig - som jag ju inte känner - men vars blogg jag brukar läsa nu och då. Så oerhört tråkigt att läsa om vad du har drabbats av! jag tänker på dig och hoppas på det bästa.

Massvis med kramar
fran Erica

Anonym sa...

Tänker på dig & familjen.

Kram från Åsa.

Anonym sa...

Skickar en tanke och styrkekramar

Anonym sa...

*KRAMAR*........vilken tröst att ni är flera syskon att söka styrka hos varann.........jag tänker på dej var och varannan dag och hoppas att det blir till det bästa ändå. Jag vet att även när det känns som allra värst så kommer det faktiskt dagar då det inte är värst. Kramochkram igen!

Nettan sa...

Precis som din verklighet, är även min =0(, beklagar verkligen !

Min älskade Moster " är i livets slutskede " fick cancer 2004, då min Mor gick bort i stroke & nu har hennes dotter (min kusin) op. för hjärntumör....ibland undrar man verkligen, om det är värt att kliva upp i sängen =0( ???

Men man måste ju....

Skickar de få styrkekramar jag kan dela med mig, en del av dom behåller jag själv...

Kram Nettan

Anonym sa...

Hallå.....
Rynka på med gardinerna.....
; )

Livet ja, det går verkligen upp å ner....Att se sina föräldrar bli sjuka eller att se dem åldras är jobbigt.
Men du vet vad jag har sagt, cancer är en hemsk sjukdom men tack o lov så är läkarna nuförtiden duktiga å man har kommit långt i forskningen, så jag hoppas å tror att det kommer gå bra för din mamma!!!!
Tänker på er massor!!

Kram!!!

Anonym sa...

Förmågan att leva i nuet är en fantastisk gåva! Håll fast vid den!

Tänker på er!

Anonym sa...

Styrka i dina ord! att vara nära de man älskar--- styrke kramar från mig!

I Veras hus sa...

Förstår att jylpynta inte känns så speciellt viktigt när det finns viktigare saker i livet. Mina tankar finns hos dig.
Miste min mamma i cancer, så jag vet hur det känns.Man får ta en dag i sänder och njuta av det som är.

Anonym sa...

En varm styrkekram från mej till dej!
Hoppas allt ordnar sej till det bästa.

kram/tina

Anonym sa...

Men oj så tråkigt! Förstår att det känns tugnt. Tänker på dig!

Ellasmamma sa...

Klokt av dig att verkligen fundera på vilka val som är viktiga, annars är det så lätt att bara springa på i samma takt som resten av världen. Det kommer ju fler jular, så ta hand om de dina det är ju ändå den viktigaste jultanken...

svartataket sa...

Tänker på dig och dina och sänder några extra kramar till er.

Maria sa...

Hej!
Jag har just tänkt att det var längesedan jag hörde av dig! Beklagar att det är så med sjukdomar mm, men vet ju att livet är så...Hoppas att det går väl eller att din mamma iallafall inte behöver ha det utdraget och behöver lida om det inte går att rädda...
KRAM!