onsdag 28 oktober 2009

Här är jag..

och mycket har hänt sen senast jag skrev ett inlägg.Min älskade mor gick bort för två veckor sedan efter ett år med sin cancer.Sorgligt och saknaden känns.Det jag är så glad och tacksam över nu är att hon slipper lida.Minnena finns kvar och de kommer vi att leva på....
Det som rör huset vårt nu är att jag vill ha det större.Åtminstone köket och hallen.Mer förvaring och ett stort kök som man slipper trängas i.Jag har taggat ner från att först vara bestämd med att vi behövde flytta till att bygga ut vårt hus med 100 kvm och nu känns hall och kök okej.Min man blir nervös varje gång detta med ett för litet hus kommer på tal.Vi får se var det slutar.Att vi behöver större är ett faktum.Vi bor nu 6 personer och två katter på ca 105 kvm.Det finns två fasta garderober i huset och en som vi satte in i lilltoan nu när vi renoverade den.Ena halvan rymmer skor och ytterkläder och en tvättkorg och den andra halvan har vi som städ och grejskåp.Glödlampor,rengöringsmedel,toapapper och dylikt.Det som gör att vi bägge känner speciellt för detta hus som vi bor i nu är att min mans pappa har byggt det,barnen har kompisar,det ligger centralt med nära till både skolor och dagis och vi har bra grannar.Det betyder så mycket och känns väldigt svårt att bryta upp från.
Alltså snurrar det i mitt huvud hur vi skulle kunna bygga ut.Jag ritar lite på papper men mest rörs det uppe i "huvudkontoret".
Det blir mycket hemnet,bloggande för att kika på andras lösningar.

En rostfri diskbänk vill jag ha tillbaka.Vi tog bort den vi hade vid vår renovering av köket.Laminat är fint men inte så praktiskt.

Vitt,rostfritt och ljust.Yummie!

Jag gillar den svarta mosaiken.Bilder;Alvhem
Det jag vill ha i hallen är detta golv

Marmoleum click i ljusgrått och mörkgrått
och sen ska den rymma MASSOR med förvaringmöjligheter och den ska vara ljus.
Det var väl allt jag önskade för i dag men jag kommer tillbaka en annan dag för att fylla på listan ;)

8 kommentarer:

EVA / whiskyochchampagne sa...

Åhhh...jag beklagar verkligen sorgen ! Tänker på dig... Förstår att det varit jobbigt...

***

Jag förstår om du känner att ni behöver mer utrymme ! Helt klart med så stor familj ! Och vad är viktigast då...joo förvaring förvaring...och förvaring ! Och det har man ALLTID för lite av...hur stort hus man än har :) Och sen att allt ska vara lättskött !

D¨å vi byggde om här för 20 år sen så skulle det vara med diskho enbart, men efter några år slängde vi ut den och satt in en diskbänk ist, för nog funkar det bättre... Men så länge man lär sig nåt av sina misstag så är ju allt okej...hihi !

Välkommen tillbaka i cybervärlden !
***
KRAAAM EVA

m a r i a k o d e n sa...

Hej! Åh, så jättetråkigt med din mamma....jag har tänkt på dig en massa! Vill du prata så vet du var jag finns....men jag varnar dig för tårar, har lite obearbetade grejjer själv =(

Vad konstigt att jag inte såg på blogglovin att du uppdaterat!!!??

Nåväl, nu ska jag snart väcka sonen, han ska till fritte. Jag är ju sjukskriven o mmåste ta det lugnt så han måste vara på fritte några timmar.....

Ha en bra helg! kram!!!

Anonym sa...

Vad jobbigt ... beklagar sorgen. Hemskt hemskt hemskt.

Kan vara bra att ta i ett reellt projekt som med köket. Klart man behöver mycket plats med så många där hemma.
Glädjer mig att du fundera på en rostfri diskbänk, det är ju mycket praktist.
Om du undrar någonting om just detta, bara titta in i min blogg. Tror att dett är bloggen med mest konstigast ämne - men visst behövs det också.

Lisa sa...

Hej! jag beklagar sorgen så väldigt mycket......Återigen kan jag bara säja att du har tur som har dina syskon, sök stöd hos varann!

Och jag förstår att du tycker att det är trångt....men håller med om att det är ett bra område att bo på! Fin skola, nära till stan och "lugna gatan"...

ska bli spännande att se vad ni väljer att göra, jag följer gärna med på "er resa" lycka till, och kram!!!!/Lisa

Maria sa...

Beklagar att din mamma gått bort. Ibland kan det nästan kännas som en lättnad när de dör om de lidit länge. Men saknaden den finns ju där alltid, alltid.

Zun sa...

Beklagar verkligen sorgen. Var rädda om varandra!

Svar: Vad gäller den där inbjudan så är jag otroligt smickrad, men det känns som om det är väldigt kort varsel och långt att åka till Göteborg (ja, vi verkar ju ha lika långt, så du förstår ;-) ) men visst vore det trevligt.



/Zun

Anonym sa...

Hittar tyvärr ingen e-mail-adress för att kontakta dig direkt ang min tidigare inlägg. Ingen katalog är tryckt ännu (är precis i början av verksamheten). Men just rostfria diskbänkar är ju att man få pris per just den bänken, och det är inte alls sååå dyrt som många tror. Finns också enklare varianter. Annars gäller det för informationer och inspirationer det som är skriven i bloggen. Webbshoppen ska vara klart till helgen, hoppas jag ...
Så, kontakta mig gäna direkt på evelyn@neonela.se
Hr en bra dag ... även det är tuft ...

Gårdsromantik sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.