måndag 16 augusti 2010

åsså har vi då ett hörn från "nya" vardagsrummet


Det är inte mycket i vårt hus som är köpt helt nytt eller till ordinarie pris :).Det är en liten sport för mig att kunna hitta secondhand.Mattan från Ikea är köpt ny liksom skåpet där stereon och TV:n står.Fåtöljerna har jag fått köpa av en vän.(Tack snälla M)Ser ni projektorn,den turkosa som står på PS skåpet? Den är en sak som fanns i huset när vi tog över det efter mina svärföräldrar.En relik från en skola.Jag tycker den är lite frän.Tapeterna är från Carl von Linnekollektionen och just denna är formgiven av Hanna Werning, en favorit.Rea förstås.Teaklampan på tre ben med den oranga färgen,secondhand.Den röda lampan som skymtar inne i vårt sovrum är också ett loppisfynd.Skärmen i alla fall.Foten hade jag sen förut men om jag inte minns fel så kommer foten också från loppis.


Lampan i taket är ytterligare en sån sak som har fått ligga på vinden i minst 10 år.Äldsta sonen hade den i sitt rum när han var liten.Vid en omtapetsering kom den aldrig upp igen."Ful" säger min man.Sälj den!.Nej har jag sagt i minst tio års tid utan att egentligen veta vilken lampa det är.Jag har bara gillat den.Men...så läser jag ju bloggar och inredningstidningar och fick då syn på denna designklassiker.Pia,formgiven av Tore Ahlse´n år 1940.Den kostar långt mycket mer än de 40 kronor jag gav för den.Jag hittade den i en secondhand butik...förstås.Nu i vårt nya vardagsrumrum med en nöjd man och en mycket mer nöjd fru.Äntligen får den sitta uppe.Som en parantes kan jag nämna att när min man fick veta hur mycket den egentligen kostar har han än mer pushat för att sälja den."Du får ju flera SNYGGA lampor för det priset".HA!Icke det,icke.

13 kommentarer:

koppfnatt sa...

Hejsan!
Sååååååå läcker lampa, klart du ska ha den uppe själv....
Och Nej, jag bor inte i Piteå, men nästgårds...Skellefteå.
Är svägerska med Pointerliv.
Trevligt att du kommit igång igen med bloggandet.
Åsa

Matilda K sa...

Hej där!
Tack för besöket nyss, har varit så dålig på att kommentera så jag ska skärpa mig from nu!
Roligt att se den lampan som fanns i vårt vardagsrum när jag växte upp. Min pappa var kollega/partner med Tores son, världen är bra liten...
Jag ÄLSKAR boken btw, både vill komma framåt i handlingen men avvakta och spara på godiset...just nu har hon gillrat fällan för Björn, underbart!

Emmy sa...

Ser mysigt ut, ni vill jag också köpa nya grejer och möblera om! :)

EVA / whiskyochchampagne sa...

Ååååhhh va läcker lampa !!! Och vad ni jobbat på...

Nu är jag tillbaka i bloggvärlden igen med massor av energi som laddats i sommar ! Har ju bara småbloggat lite i sommar...och facebookat :) !

***
KRAAAM EVA

Lisa sa...

Hej där! Tack för din fina kommentar inne hos mej! Och nej, det är inte för alltid, nångång kommer jag väl tillbaka, ska bara vänja mej vid att rådda vardag igen:) och SJÄLVKLART hopppas jag på att ses IRL, ni har ju fått så FINT (jättesnyggt!!!!!) -du skulle ju förresten hälsa på mitt golv, även om ni har valt golv klart får du gärna komma ändå:)

hoppas ni har detbra, hela familjen!

kramkram från norr!

Anonym sa...

Oj så snyggt ni har de! Jag längtar tills vi kan ses...hoppas det inte dröjer för länge bara kram!Mag

Maria sa...

Ja, den lampan är en riktig klassiker.

Linda sa...

Hej!

Vad kul att du hittade till mig och att du lämnade en kommentar! Vilket läckert hem du har!

/Linda

Anna sa...

Hej och tack för kommentaren hos mig!

Gillade din lampa skarpt! Urläcker!

Angående vårat boende så ligger det i Rone socken på sydöstra gotland, 55km från Visby.
Mer info hittar på www.aguesthousegotland.com

me and alice sa...

Tjingeling!
Tack för titten inne hos mig!!
Du undrade över våra golv här hemma?
De slipade och lackade vi för ca 15 år sen. Nu efter många års slitage och efter både trehjulingar och skor börjar det bli fint!! ;)
I dag hade vi aldrig lackat golvet, men det var nog tur vi gjorde det då...
kram Susanne

Lisa sa...

Hej vännen! Saknar dina inlägg...har du inte pausat nog nu? Kramar i massor!

Dröm vid havet sa...

Hej på dig...hamnade här hos dig av en "slump" jätte fin lampa tycker jag!

Clipping Path sa...


Nice article as well as whole site.Thanks for sharing.