söndag 31 augusti 2008

Armstrong och jag....



Jag har sålt min lilla pärla,en Suzuki Savage, och nu rullar den i de djupa Västerbottensskogarna.För pengarna jag fick för den ska jag åka och hälsa på vänner i USA, nämligen bestämt Florida.Jag är så glad och spänd och det känns nästan overkligt.Neil Armstrong behöver inte tala om sin lilla resa.Den här smäller högre :)
Jag åker i april så det är ett tag bort.
Här hemma ser det ut som en rövarkula med skor i hela vår lilla hall och allt som förr rymdes i lilla toan är nu utspritt i huset pga renoveringen.Men vad gör det? Jag ska ju åka till USA :).....tralala

fredag 29 augusti 2008

Tavlor i 12 åringens rum




Jag fick mina tavlor från gulliga Perlan´s webshop förra veckan och nu sitter de på plats i sonens rum.Svart vita bilder är en favorit hos mig och sonen gillar det säkert också.;).Rock´n roll tavlan kommer från en lokal butik.
Det är fullt upp här hemma med målning och dragning av kablar och annat renoveringsstoff.Vi har på börjat renoveringen av vår lilla toa och det känns helt rätt att kunna göra det nu.Det kommer att ta en stund för det kanske måste upp avloppsrör också.Det vet vi inte förrän golvet är borta.Det får ta lite tid även om jag vill ha det färdigt i går,helst =).
Hoppas ni får en trevlig helg.Vi ska fira den med en kräftfest i kväll i gott sällskap och det blir såå mysigt.
Svejs!!

tisdag 26 augusti 2008

Tisdagstema-nytt och gammalt






I dag har jag fyndat en så vacker korg- i mina ögon i alla fall.Den är gammal och grön och som sagt märkt av tidens tand.Den kommer att få följa med till stugan för förvaring av barnens leksaker. Kontrasten till den är min nya Isa Norman illis som jag köpte i början av sommaren. Först nu har jag satt upp den på väggen. Den hamnade där i samband med att jag tog bort mitt Marimekko tyg till förmån för en hylla på köksväggen. Jag blev jättenöjd.Precis lika nöjd som då jag satte upp tyget =).Jag gillar förändring.
Här hittar du fler tisdagsteman.

söndag 24 augusti 2008

Bäddset



Bara så att vi vet vilken sida som vi ska gå och lägga oss på=)

lördag 23 augusti 2008

Hej,hej

till alla som hittar hit från snälla Mariakoden.Jag kan inte leva upp till hennes omdöme om mig som cool,men trevlig kan jag försöka vara =).Hej,hej till alla andra också...
Jag köpte ju ett brickbord på Kupan för ett tag sedan.Jag har ändrat om det lite grann.Jag hittade en bricka av teak på loppis .Den putsade jag upp och la på bordsställningen och vips så blev det lite annorlunda än hur det var.En liten förändring men kul att kunna växla lite.


fredag 22 augusti 2008

Me&I






Jag ska ha Me&I party här hemma hos mig den 10/9 klockan 18.30.Finns det några pitebloggare som har lust att komma så hör av er till mig så får ni en vägbeskrivning.Även andra är ju förstås välkomna.Jag kan kolla flygtider från Stockholm åt er ;).Veras hus det vore väl nåt för dig?
=)
Alla bilder från Me&I

Nu kommer "bilden"

Tidernas bild,alltså till förra inlägget =)(obs:IRONI)

Trumvirvel.....

Det blev en Nilfisk Action dammsugare efter den gamla som gick upp i rök.Så nu får vi se om vi ska ägna oss åt varandra eller vara på var sitt håll i helgen...Jag och dammsugaren alltså.
Det blev ingen bild för det gick inte att lägga in bilder på blogger...grrr...och jag som hade tagit tidernas foto på Nilfisken ;).Trevlig helg

torsdag 21 augusti 2008

Nya tavlor



Jag har beställt två tavlor 30*30 cm som sonen ska få i sitt rum.Jag har sett dem hos en av mina favoritbloggerskor Tinaminastina och har tyckt att det är så fräna.Jag blev så glad när jag såg att Perlan hade dem i sin webbutik så nu är beställningen gjord.Yippie!
Bilderna kommer från Perlan Living.

tisdag 19 augusti 2008

Okej








vad handlade jag på Ikea då? Ja, eftersom jag är i organisera-fasen just nu så blev det två stor förvaringsbackar för våra vinterskor.De förvaras nu i ett förråd i källaren och garderoben här uppe där allt trycktes in förr går nu att öppna utan risk för att få en skridsko eller mannens 46:or eller mina 39:or på tårna.Det är så praktiskt att de är genomskinliga för de behöver inte ens öppnas för att ögnas igenom.Skubb förvaringsfack för skor har jag redan där sen förr.En Knodd tunna för förvaring av tidningspapper för eldning. Vi har en Tulikivi som används flitigt och då är det praktisk att förvara tidningarna där nära till hands.Den förra förvaringen var i rotting och hade sett sina bästa dagar.
Ett paket med doftljus följde också med och en stuvbit av ett tyg som Cilla Ramnek har designat.Det svarta "melontyget ska få hänga på väggen i köket där Marimekkotyget hänger nu.
En kudde 65*65 fick äldsta sonen med ett snyggt fodral till."Dimpa" klädfodral för kläder jag vill ha kvar men inte använder som min brudklänning.Inget damm eller släp som ligger på golvet i garderoben.Den gillar jag.Sen blev det lite småsaker som tandkräm...hihi..tänk att de tom har det...Det är ju fantastiskt...=)

söndag 17 augusti 2008

Diverse


Ikea,två gånger,trött, härlig länk,återkommer...zzzzzzzzzzzzz

torsdag 14 augusti 2008

Hugin gick till sista vilan


Dammsugaren brann när jag dammsög i dag.Kanske den har fått arbeta för hårt i sommar ;)?
Nu behöver jag en ny.Har ni nåt förslag på en bra och inte dyr dammsugare?

onsdag 13 augusti 2008

Jag gillar ordning

men skulle jag komma hem till nån som har sån här ordning i sina lådor skulle jag bli rädd...

Bild från Martha Stewart hemsida

tisdag 12 augusti 2008

Tisdagstema-fridfullt

Det som jag tänker på är naturligtvis stugan.Där kan det vara väldigt fridfullt.Tyvärr glömmer jag oftast kameran hemma men de här bilderna är från den gången jag kom i håg att ta med kameran.







Här är fler bidrag

måndag 11 augusti 2008

Måste bara få visa





mina fynd från min inlämningsrunda av grejer som jag har rensat ut.Rimmar det illa att jag börjar fylla på en gång???Jo,men kul är det =).
En gammal varukorg i stål och två snygga nötta plåtskålar.Det nötta stör mig inte just nu.Jag är i en sån period nu.Det kan vända för jag kan lessna fort och den finns det ju så många andra bloggar att bli inspirared av där ommålning alltid blir till det bättre.Men jag har kommit fram till att jag är för lat för att köpa grejer som ska målas om.Det tar sån tid och jag har inte så mycket tålamod på den fronten.

..


Nu är nu hemma från stugan där vi har varit i helgen.Det har inte varit riktigt lika lugnt som det har varit när vi har varit där under en längre tid, men väldigt roligt.Vi har haft besök både på lördag och söndag.Lördag kvällen var riktigt höstigt och kall ,bara 5 grader.Vi hade en brasa tänd sent på kvällen där korven landade för kvällsvickning omtyckt av barn och vuxna.Den avslutades med värme inne i stugan och skratt och prat. Söndagen hade vi besök under dagtid och den obligatoriska badtunnan och vedeldade bastun med dopp i bäcken efteråt är alltid lika uppskattad.
Jag börjar om att jobba på onsdag och det känns rätt okej.Skolan börjar om ca två veckor och åtminstone nioåringen har sagt att han längtar dit (och det gör moi me´).
Jag tycker alltid att det är lika skönt att gå tillbaka till det gamla vanliga igen efter sommaren precis lika mycket som jag kan längta efter ledighet när det gamla vanliga känns uttjatat =).Allt har sin tid....Det jag har börjat drömma om nu är en utlandsresa för mycket till värme har det inte varit under den här sommaren.
Jag har hittat en del nya bloggar och det är alltid lika givande.Det jag är fokuserad på nu är ORDNING och där kan denna blogg bistå med mycket.Ordning och reda!
Den länken har jag hittat hos min favoritblogg just nu Chez Larsson
Den häftiga bilden på tavlan kommer däremot från Apartment therapy

fredag 8 augusti 2008

Ny i min länklista




Apartment therapy.Massor av fina bilder och inspiration. Ha en trevlig helg!

torsdag 7 augusti 2008

Keep going


Jag fortsätter på min energi som har kommit som en skänk (inte byrån då förstås ;) från ovan.*måtte den inte ta slut*Vilodagen blev en halv vilodag i alla fall.Efter en timmes tupplur mitt på dagen och sakta mak på förmiddagen så vaknade städanden i mig igen och jag skulle bara gå ner i tvättstugan och kolla läget, men insåg att här vill jag börja på en gång.I hopplockningen av sånt som ska kastas,sopningen och skurningen av golvet gick som en dans.Jag gillar att städa även om det inte märks här hemma alltid,och när resultatet och doften av en ren tvättstuga når näsan, ja då kan jag fortsätta hela natten. Som tur var så har jag barn som ville ha en pratstund i sängen innan sovning så jag fick hjälp att hejda mig.Jag vill verkligen göra nåt åt tvättstugan,men det finns andra prioriteringar som går först men en liten light makeover kanske jag kan klara som vit färg på en vägg som i dag är blå.Mörkblå dessutom.UUGGGHHH!Och bättre belysning och hyllor att ställa tvättattiraljerna på.Vår gamla tvättmaskin gick sönder för två veckor sedan och som jag har väntat på denna dag.Den var säkert 20 år gammal. Fungerade men kunde inte ta så mycket tvätt åt gången och centrifugerade väl inte så hejdundrande bra men den funkade och fick därför hänga kvar.Med en låtsas ledsen uppsyn styrde vi mot affären och införskaffade en maskin som klarar 7 kg tvätt och dessutom hade 1400 varvtal på centrifugen. Jag kan säga att glädjen att tvätta är i dag större och att dessutom kunna tvätta större volymer gör att våra garderober är fulla i dag.Därav rensningen :).Vilken härlig känlsa att inte mötas av ett tvättberg varje gång jag går ner till tvättstugan.
Hej svejs!

onsdag 6 augusti 2008

Vilodag


I dag är jag trött så då passar det ju bra att bara ta det lugnt och njuta av allt arbete jag har gjort de senaste dagarna.Läsa en bok,sova en stund,lyssna på musik och känna mig nöjd.
Zinkbrickan hittade jag på secondhandbutiken och nu har den blivit min mice en place.Två av mina temuggar som jag fick när jag fyllde 40,Marimekkoburkarna med te i,köksredskapen,rivjärnet och så ett litet ljus.

tisdag 5 augusti 2008

Rensning och påfyllning

Jag är i ett städ och rensil just nu och det är så roligt.Jag rensar ut urvuxna eller sällan använda kläder och skyfflar i väg till Kupan.Som i ett nafs städade jag städskåpet och kastade s k i t som bara har legat och tagit plats typ en del till ett spännband,andra delen har för länge sedan försvunnit,gammalt fog som användes när jag kaklade köket för några år sedan,en konsoll där makan saknades,krukor och blomfat som inte har användts på flera år..Allt det åkte till tippen och helt plötsligt så står dammsugaren rak där inne utan att balansera på någon liten grej.Det tog kanske en kvart i anspråk och jag har skjutit på det m å n g a gånger.Slöseri med energi att inte göra sånt på en gång.
När jag lämnar sakerna så måste jag ju gå in på Kupan också för att se om de har nåt som jag vill ha =).Denna lilla vackra barnklänning, som för övrigt inte passar en sexåring ;),kunde jag inte motstå.Den pryder nu dotterns hängare och jag älskar den redan.


Jag hann också in på Återvinningen i Öjebyn och hittade där tre helt underbara,nötta,stadiga gamla stolar.Priset var oförskämt lågt och det som först var en blev till tre när jag fick veta priset. Jag kan tala om att jag hade kunnat ge tre gånger så mycket som de ville ha.Nioåringen ska få en som kontorsstol till sitt rum och nu åker den fula,moderna röda kontorsstolen på hjul i väg till nån annan ägare.Stolarna ska jag behålla som de är utan att måla om dem. Jag ska tvätta av dem med såpa och sätta möbeltassar och sen är de fit for fight. De två andra ska jag ta till stugan. Man kan aldrig få för många stolar är mitt motto :).




Jag kunde bara inte låta bli den fina mandelrivaren (?).Jag brukar ha svårt för att ha nåt bara för att ha.Jag vill att det ska kunna användas också inte bara vara till för prydnad men den här är jag ganska säker på att den bara kommer att användas för prydnad för jag bakar ju aldrig :),men den är fin att se på och vackra saker och omgivningar tycker jag om.